Marketing, Social media algemeen, Storytelling

5 tips voor het gebruik van live streaming voor jouw bedrijf

meerkat-periscopeMeerkat en Periscope zijn hot. De apps die je in staat stellen om via je mobiele device de rest van de wereld te laten zien wat je doet op dat moment zijn niet meer weg te denken uit de online marketingwereld. Wat kan je er mee? En hoe zet je het in?

Periscope en Meerkat verzorgen live streaming. Het is simpel, snel en live. Wat wil een klant nog meer? Zien wat er gebeurt, zonder manipulatie, een geweldige manier om iets onder de aandacht te brengen. 5 tips voor goed gebruik:

1. Zorg dat iedereen bij jouw event kan zijn. Installeer in een goede, rustige hoek een device met een camera en zet Periscope of Meerkat aan. Zo kan ook voorafgaand aan het event zorgen voor teasers, de voorbereidingen streamen of kleine filmpjes maken over de locatie waar je event gehouden wordt.

2. Een nieuw product? Launch het live voor de hele wereld. Livestream natuurlijk de presentatie, maar zorg ook dat je tijd hebt om vragen die je via andere social binnen krijgt via de livestream beantwoord, vraag om specifieke feedback of doe een winactie of geef korting speciaal voor die mensen die via deze weg de presentatie bijwonen. Tip: stel van te voren een goed hashtag in, zodat je geen vragen en feedback mist.

3. Achter de schermen is een hoop te beleven bij veel bedrijven. Kijk of je elke week een inkijkje kan geven in wat er allemaal gebeurt – een virtuele rondleiding. Bijvoorbeeld elke week bij een andere afdeling, of bij een andere divisie. Ook leuk voor bijvoorbeeld makelaars: een live rondleiding. Eigenlijk een soort online open huis.

4. How to en webinars – elk product heeft een gebruiksaanwijzing, elke dienst een waarom. En voor de horeca: elk gerecht heeft een bereidingswijze. Maak eens een livestream van hoe je iets in elkaar zet of iets bereid in de keuken. Of waarom je doet je wat je doet, of uitlegt hoe een dienst of product werkt.

5. Neem  het op! Periscope en Meerkat filmpjes zijn live. Maar gelukkig heeft een wizzkid alweer een app bedacht om de filmpjes voor langer gebruik op te kunnen slaan. Voeg #Katch toe aan je toolkit en je hebt na een tijdje een heel kanaal vol met filmpjes die je ook later nog kan gebruiken op bijvoorbeeld Facebook, YouTube, Instagram en meer.

Heb je hulp nodig? Neem gewoon even contact op en we regelen dat jij ook aan de slag kan!

Eerder schreef ik al over het verschil tussen Meerkat en Periscope. Wat gebruik jij liever?

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *