Facebook, Social media algemeen

Meer inzicht in je gebruik op Facebook en Insta

Je krijgt meer inzicht in hoe lang je per dag gemiddeld op Facebook en Instagram doorbrengt. Vast even schrikken voor sommigen, maar ook wel goed dat je meer opties krijgt voor het beheersen van het gebruik van de apps.

De nieuwe functie wordt langzaam uitgerold. En ook jij hebt binnenkort een bij instellingen een knop ‘Jouw tijd op Facebook’. Op Instagram vind je jouw tijd onder ‘Jouw activiteit’. Je ziet dan een grafiek met een dagelijks overzicht van de duur van je appgebruik. De update is volgens Facebook, eigenaar van beide apps een antwoord op de kritiek op de verslavende werking van zijn apps.

Naast het inzicht in het gebruik van de app, kan je ook een dagelijkse limiet instellen voor de tijd die je wilt spenderen. Je krijgt dan een herinnering zodra de limiet is bereikt. En je kunt een periode van vijftien minuten tot acht uur instellen waarin je geen notificaties ontvangt.

Wat vind jij? Zit jij te wachten op inzicht in hoe lang je op de verschillende apps ronddwaalt op een dag? En ga je ook stoppen met kijken als je een pop-up krijgt dat je over je daglimiet heen bent?

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *