Communicatie

Mobiel overstijgt desktop

leren waar je wiltIn juli was het zover: Google gaf aan dat er meer zoekopdrachten vanaf een mobiel werden gedaan dan vanaf een desktop of laptop computer. Een omkeerpunt, want terug naar niet-mobiel lijken we niet meer te gaan. In Nederland heeft meer dan 80% van de mensen een smartphone. Ook onder ouderen is dit meer dan de helft, bij jongeren boven de 95%. Natuurlijk gebruiken we de mobiele telefoon vooral onderweg, maar ook de tablet wordt nog altijd veel gebruikt, maar dan vooral op de bank.

Vanaf die Google-zoekpagina komen mensen natuurlijk verder op het wereldwijde web. En dus ook, als het goed is op jouw pagina. Tenminste, dat mag je hopen, want als jouw site niet-responsive (zich niet aanpast op een mobiel of tablet) is, moet je je inmiddels ook wel zorgen gaan maken: Google laat de niet-responsive websites steeds verder naar onder zakken in de resultaten of zelfs helemaal niet meer zien.

Kunnen mensen op jouw site op hun mobiel uit de voeten? Kunnen ze lezen wat ze willen lezen, is de lengte van je pagina’s, artikelen en blogs en de grootte van je afbeeldingen hierop afgestemd? Ik schreef er al eerder een blog over. De tips gelden nog steeds.

Print Friendly, PDF & Email

Een gedachte over “Mobiel overstijgt desktop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *