Marketing, Social media algemeen, Storytelling

Periscope vs Meerkat – wie wint?

meerkat-periscopeWie wint, Periscope of Meerkat? De twee vechten om een nummer-1 plekje voor live videostreaming. Plaats voor twee grote apps is er eigenlijk niet.

Wat mij betreft is het grote voordeel van Periscope het feit dat het van Twitter is (continuïteit gewaarborgd), dat ze je filmpje standaard 24 uur opslaan en dat je dus je filmpje ook later nog kan delen met mensen. Inmiddels is er wel #katch als tool die dit opvangt voor Meerkat, een app die je in staat stelt om je livestream veel langer dan 24 uur te bewaren. Want laten we wel wezen: ook 24 uur is niet per se heel erg lang.

Periscope en Meerkat zijn natuurlijk allebei te linken naar Twitter. Meerkat doet dit zelfs automatisch, zonder opt-out. Periscope geeft je wel de mogelijkheid de tweet met je livestream achterwege te laten. Wel zo fijn als je een stream hebt die misschien niet voor iedereen is.

Voor de ontvanger zijn beide apps even goed, ze geven de optie voor conversatie en hebben een feedbackfunctie. Meerkat doe dat op een wat simpelere manier dan Periscope.

Overigens zijn beide app voor zowel Android als iOS te krijgen. Ik ga voor Periscope, maar hoor graag waarom mensen liever Meerkat gebruiken.

Print Friendly, PDF & Email

Een gedachte over “Periscope vs Meerkat – wie wint?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *