Letters and Concepts

Festival time!

Het is festival time! Morgen mag ik meedoen met het Nationale Deep Democracy Event, hét kennisfestival voor iedereen die zich wil inzetten voor het goede gesprek, het beste besluit en het betere conflict. Online. Klinkt heerlijk, toch?

Ik ben geen fan van festivals, normaal gesproken. Te veel mensen, te veel geluid, te veel gedoe. Ik ben dol op kamperen, maar niet op een festivalterrein. Ik houd van muziek, maar niet van 10 podia tegelijk. Ik houd van bier, maar niet van festivalbier. Ik houd van mensen, maar niet als ze Snollebolleke van links naar rechts hossen, zeg maar.

Ik heb denk ik alle festivals in Nederland begin deze eeuw gezien. Als medewerker van de tent waar jij om 4 uur ’s nachts je saucijzenbroodje, je broodje kruidenboter (met peterselie!) of je aardbeientaartje scoorde, was ik aanwezig op Lowlands, Pinkpop, Mysteryland, Parkpop, Paaspop, North Sea Jazz… overal eigenlijk wel. Het festivalseizoen was mijn hoogseizoen, maar wat sta ik graag achter de schermen. Nu maak ik alleen voor NSJ nog een uitzondering.

Maar nu mag ik naar een online festival. Wat een heerlijkheid. Dus heb ik earbuds die me niet tegen het geluid beschermen, maar me juist onderdompelen in wat ik wil horen. Heb ik waarschijnlijk honderden mensen om me heen, zonder dat ik hoef te weten waar de uitgang is. En heb ik superveel podia waar ik uit mag kiezen, zonder dat ik de stress heb of het vol is, dat ik er door slecht crowd management gewoon niet eens meer in kom of dat ik moet vechten voor een plek of struikel over mensen die liggen te slapen midden in de zaal.

Ik zet mijn festivaltent vandaag op op mijn bureau. Met eardbuds, een dopper, genoeg te eten en natuurlijk festivaldrop. Ik maak denk ik een pannenkoek voor lunch en falafel na afloop (want dat eet ik op een echt festival ook het liefste) en ik ga er morgen voor zitten.

Ik heb er zin in!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *