Letters and Concepts

Free Press – because people deserve to know

In 2016 kwamen maar liefst 93 journalisten en andere mensen werkzaam in de media om terwijl ze hun werk deden – namelijk jou, mij en anderen van zo goed mogelijke informatie voorzien, soms op heel moeilijke plekken. Dat zijn er 93 te veel.

Als mens, journalist, mediamens en antropoloog vind ik dit onacceptabel. Ik mag in mijn werk elke dag schrijven en in mijn land mijn mening verkondigen, professioneel en privé. Nederland staat op de lijst van persvrijheid volgens het RSF op nummer 2 in de World Press Freedom Index. Achter Finland. Een mooie prestatie.


Helaas is vrijheid van pers en informatie dus nog lang niet overal normaal en vanzelfsprekend. De kaart die we daarvoor gebruiker kleurt zelfs langzaam weer roder en zwarter. Jij kan wel een klein beetje helpen, steun bijvoorbeeld Free Press Unlimited. Because people deserve to know.

Naar voorbeeld van een bevriende ondernemer, Petra Blankwaard van Indigo Webstudio, heb ik sinds eind 2016 een button onderaan deze site staan waar je natuurlijk altijd kan storten. En soms doe ik hele kleine klusjes voor mensen. Van die zakelijke diensten waarvan je je afvraagt: ga ik voor deze 10 minuten eenmalig nu een factuur versturen? Sinds december krijgen deze mensen die ik heb geholpen met iets heel kleins het verzoek om een kleine bijdrage te storten aan Free Press Unlimited. Tot nu toe heb ik alleen maar enthousiaste reacties gehad op deze vraag. Fijn!

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *