Kindercoach, Ondernemen

Het kind in jezelf

Vorige week begon mijn nieuwe opleiding – Kindercoach met de hond als co-coach. Het komende jaar ga ik veel leren over de ontwikkeling bij kinderen, coachen en hoe mijn hond Bisou mij daar bij kan helpen.  Het is tijd om mijn horizon te verbreden, passies voor honden en communicatie te combineren en mijn eigen ervaring uit het verleden op een goede manier in te zetten voor de kinderen van nu. Want iedereen kan af en toe een beetje hulp gebruiken.

De eerste opleidingsdagen waren een goed begin. Veel uitleg natuurlijk, over coaching, therapie, counseling, gedrag van de hond, (open) vragen stellen, veilige en onveilige situaties voor de hond, het kind, en nog veel meer. Leuke medestudenten, een veilige omgeving en ik voelde dat het goed is: dit wil ik. En daarbij ging het in mijn gedachten ook vaak over het kind in mij. Want regelmatig schoot door mijn hoofd: het leven is dan misschien niet altijd een spelletje, maar spelenderwijs kom je er wel achter wat ze kinderen nodig hebben, waar je ze mee kan helpen om verder te komen. Kan ik dat nog, spelen op zo’n vrije manier als kinderen dat kunnen?

We hebben de eerste stapjes in deze ontdekkingstocht gezet. We deden veel oefeningen, buiten ook, met honden, en attributen. Het was soms een beetje apenkooien, loskomen uit je patronen. Op zoek naar mogelijkheden, aftasten hoe dat werkt, zo’n beginnetje van een coachingsoefening bij jou en mijn mede-cursisten. En ontdekken waar mijn eigen grenzen liggen en die van mijn mede-cursisten. En dat spelen en improviseren? Dat was heerlijk, en als ik heel eerlijk ben, ook een beetje eng.

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *