Schrijven

Mobiel, mobiel, mobiel

mobiel site
Mobiele weergave

De statistieken van één dag website zijn duidelijk: 69% van de bezoeken zijn mobiel!

Heel vaak krijg ik tijdens cursussen schrijven de vraag: hoe belangrijk is mobiel? Belangrijk. Heel belangrijk. Ik roep het al een tijdje, maar nu heb ik mijn eigen voorbeeld gecreëerd. In 24 uur is meer dan tweederde mobiel op mijn website geweest. Niet vanaf een desktop, maar vanaf een telefoon (65% van deze bezoekers) of een tablet (35% van deze bezoekers). Dat is veel, maar het was te verwachten. Mobiel groeit extreem hard.

Mijn site is er ook min of meer op ingericht. Als je deze vanaf je smartphone bezoekt, krijg je een andere layout. Je kan zoeken, je kan een pagina selecteren in een dropdown menu en alles wordt netjes onder elkaar weergegeven. De site past zich vanzelf aan naar de device waarop je deze bekijkt. Full responsive noemen ze dat in vaktermen.

Vier tips voor een snelle goede website op mobiel:

1. Kies een ‘full responsive’ design. Bij WordPress designs staat het bij de specificaties beschreven.

2. Schrijf teksten die niet te lang zijn, zeker op de homepage. En val met de deur in huis op alle andere pagina’s. Mensen scrollen dan niet voor niets of moeten zoeken op hun kleine schermpje.

3. Gebruik plaatjes die niet te groot zijn. Laden via 3G is vaak toch nog langzaam en lang nog niet iedereen heeft overal WiFi of 4G.

4. Test en blijf testen. Vraag vrienden om screenshots vanaf hun telefoon of kijk eens mee.

Succes!

 

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *