Facebook

Pagina’s samenvoegen op Facebook – kan dat?

merge-signVaak krijg ik de vraag of ik even een paar pagina’s wil samenvoegen op Facebook. De pagina’s zijn in het verleden allemaal aangemaakt, maar eigenlijk wil je er maar een gebruiken. Een Facebook-pagana samenvoegen is even een werkje. Vaak lukt het, soms niet. Hieronder een stappenplan en waar je op moet letten.

Allereerst moeten je eigen instellingen goed staan. Facebook wil van jou dat je beheerder bent van beide pagina’s die samengevoegd moet worden (dat is ook logisch), maar ook is de functie alleen in het Engels en vanaf een Amerikaans IP-adres beschikbaar. Je kan het volgende doen:

  • Zet je taal via de FB-instellingen op Engels (US).
  • Download Firefox als browser, als je die nog niet hebt.
  • Download de add-on Anonymox, hiermee kan je ‘virtueel veranderen’ waar je vandaan surft. Installeer deze en druk vervolgens op het (blauwe) kruis naast je adresbalk om aan te geven dat je vanuit de US wil surfen.

voorwaardenAan die voorwaarden voldoe je nu in ieder geval. Facebook stelt nog meer eisen:

  • De pagina’s die je wilt samenvoegen, moeten ongeveer dezelfde naam hebben. Dus bijvoorbeeld ‘Restaurant Janneman Amsterdam’ en ‘Restaurant Janneman Utrecht’ zal hij accepteren, maar ‘Restaurant Janneman’ en ‘De keuken van Janneman’ waarschijnlijk niet. Verander dus de naam van een van je pagina’s.
  • Dit doe je door als beheerder op ‘Edit Page’ naar ‘Edit Settings’ en dan naar ‘Page Info’ te gaan. De bovenste regel is de naam van je pagina. Heb je de naam veranderd? Gefeliciteerd! Lukt het niet? Dan heb je meer dan 200 likes. In dat geval is het lastig om verder te gaan. Eigenlijk onmogelijk.

 

merge pages optionGa nu (ingelogd als jezelf, niet als pagina) als beheerder naar de pagina die je wil samenvoegen met een andere. Kies bovenaan onder de blauwe balk voor Edit Page > Edit Settings. Kies vervolgens onderaan in het menu voor ‘Merge Pages’ (zie de foto links). Zie je deze optie niet? Dan surf je waarschijnlijk toch niet vanaf een Amerikaans IP-adres, zoals hierboven uitgelegd.

 

 

 

Je moet nu nog verschillende stappen door:

pagina selecteren

Je komt op een pagina waarop je verschillende dingen wil invullen. Om te beginnen geef je aan dat je begrijpt wat er staat, daarna kies je bovenaan de pagina die je wilt houden.

 

 

 

 

 

 

 

merge pages 4Kies nu de pagina de je wilt samenvoegen, dus de pagina die je NIET wilt houden. Alle likes, check-ins en reviews gaan over, de posts, foto’s en andere inhoud ben je kwijt! Druk op ‘Send’. Als het goed is krijg je vervolgens binnen 24 uur een mail van Facebook of je pagina-samenvoeging gelukt is.

 

Succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *