Kindercoach, Letters and Concepts, Ondernemen

‘Samen’

Samen. Dat blijkt mijn drijfveer. Ik ga liever samen, via een omweg naar een aangepast doel, dan alleen naar een doel wat misschien beter is, maar waar de ander nog niet klaar voor is – of het nut niet van inziet.

Ik pas me aan. Dat is kennelijk een van mijn kernkwaliteiten. Flexibiliteit. Dat klinkt goed. Maar het is meteen ook een valkuil, want hoe vaak kom ik wel niet ergens terecht waar ik helemaal niet wilde of hoefde te zijn? Dat ik weet dat het ergens anders beter is? Vergis je niet – uiteindelijk zal ik daar ook komen, en ontdek ik allerlei plaatsen en dingen die ik reuze-interessant vind, maar effectief is het vaak niet.

Ik had deze zomer een uurtje paardencoaching. Het paard, Naomi, was een voor mijn gevoel enorme knol die ik in beweging moest krijgen. En ook nog naar een doel. Dat in beweging krijgen was al wat – ik ben toch wel een beetje bang voor paarden en ondanks dat ik me bij dit paard relatief veilig voelde, vond ik dat ‘bewegen’ een dingetje. Wat nou als ze een onverwachte beweging maakt?

Het doel – dat stond daar. In de vorm van een stoel. En ik wilde er best wel heen, maar als het paard niet mee wilde, tja… dan verplaatsen we toch het doel? Of lopen we een stukje om? Waarom niet? Via via komen we er ook!

Mijn coach en ik legden verbanden, met het echte leven, met zakelijke processen. Ik zag in dat ik af en toe gewoon iets meer op mijn doel af moet, ook al sta ik daar dan even alleen. Want is het altijd alle energie waard om alles samen te doen? Misschien niet, ook al valt het af en toe wat onwennig om alleen op pad te gaan. Om te kijken hoe de rest vanzelf wel komt, want mijn intuïtie klopt vaak prima. Het is daar waar ik ben écht wel ok.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *