Facebook, Social media algemeen

Facebook heeft 2 miljard actieve gebruikers

Facebook is gister de 2 miljard maandelijks actieve gebruikers gepasseerd. Daarmee is een nieuwe stap gemaakt in missie van oprichter Zuckerberg: “de wereld dichter tot elkaar brengen”.

Facebook werd in 2004 opgericht, slechts dertien jaar geleden en bereikte in 2013 de 1 miljard maandelijks actieve gebruikers. Nu, 4 jaar later heeft het netwerk 2 miljard gebruikers. Ook leuk om te weten: dagelijks worden er op Facebook gemiddeld meer dan 800 miljoen likes uitgedeeld, en meer dan 175 miljoen mensen voegen dagelijks een hartje toe aan een reactie.

Met 2 miljard gebruikers is Facebook op dit moment het grootste sociale netwerk als het gaat om ingelogde gebruikers. YouTube komt op de tweede plaats, het bedrijf meldde vorige week dat het 1,5 miljard actieve gebruikers heeft. WhatsApp en Messenger (allebei van Facebook) staan op een gedeelde derde plaats. In april hadden deze diensten 1,2 miljard actieve gebruikers.

Chinese berichtendienst WeChat komt met 889 miljoen gebruikers op de vierde plaats. Instagram had in april 700 miljoen actieve gebruikers en is daarmee de vijfde grootste sociale dienst.

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *