Facebook, Social media algemeen

Ouderen steeds actiever op sociale media

Mensen in de leeftijd van 45 tot 65 jaar maken steeds meer gebruik van sociale media zoals WhatsApp, Facebook of Twitter. Hun gebruik van sociale netwerken is toegenomen van 70 procent in 2014 naar 83 procent in 2016. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag.

Vooral het uitwisselen van berichten via bijvoorbeeld WhatsApp en Skype nam fors toe bij deze groep. Dat komt door het toegenomen smartphonebezit.

Van de 65-plussers geeft 39 procent aan dat zij sociale media gebruiken. In 2014 was dat nog 26 procent. Zij zitten op Facebook om contacten te onderhouden en versturen berichten via verschillende platformen.

Onder alle Nederlanders van 12 jaar en ouder is het aantal gebruikers van sociale media gestegen van 72 procent in 2014 naar 80 procent in 2016. Hogeropgeleiden nemen veel vaker deel aan professionele netwerken zoals LinkedIn dan middelbaar- en laagopgeleiden.

Geen enkele reden dus om sociale media niet in te zetten! Ook al is jouw doelgroep misschien wat ‘ouder’, ze zijn actief. Ben jij bereikbaar op deze platformen? En gebruik je ze actief om mensen, jong en oud, te bereiken?

Print Friendly, PDF & Email

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *